Митрополит Євстратій (Зоря) Митрополит Православної церкви України

Femen – це моська з байки Крилова

Знищення поклінного хреста в Києві рухом Femen не має нічого спільного ані з громадянською позицією

Знищення поклінного хреста в Києві рухом Femen не має нічого спільного ані з громадянською позицією, ані з боротьбою за свободу. Цей вчинок є лише намаганням в скандальний спосіб, через богохульство, публічно привернути до себе увагу.

І анонсування цією організацією так званого гастрольного туру із девізом «пиляти хрести» в Росію – тільки ще один спосіб отримати ту скандальну славу. Про це свого часу дуже гарно писав відомий російський письменник Іван Крилов у своїй байці про слона і моську: «Ай моська! Знать, она сильна, что лает на слона».

У нас вже були ті, хто боролися з Богом і пиляли хрести. Нічого доброго ні для них, ні для суспільства це їм не принесло. Так само, і ті, хто хочуть подібної слави зараз, отримають те, на що вони заслуговують, як отримали ті, хто робив подібні речі раніше.

Взагалі, існування таких організацій, як Femen, є дещо загадковим. Вони їздять по всьому світу, їм видають візи, вони вільно пересуваються. І це при тому, що всі знають, якою діяльністю вони займаються. Вочевидь, вони отримують досить непогане фінансування. Вони постійно оприлюднюють заяви про те, як їх осаджує міліція чи ще хтось штурмує. Проте ніяких реальних подій, які б свідчили, що їх переслідують правоохоронні органи, немає. Все це викликає багато запитань.

Потрібно ігнорувати такі витівки. Це головне. Чим більше про них пишеться і говориться, чим краще вони досягають своєї мети. Якщо суспільство від таких вчинків відвертається і засуджує їх, відповідно, зацікавлення замовників проплачувати їхні акції падає.

Також боротися потрібно і підвищенням рівня совісті і моральності у журналістів, які висвітлюють подібні акції. Бо для мене найнеприємніше було не стільки бачити, як свою «справу» робили ті наймані дівчата, скільки дивитись на те, як навколо стояли журналісти і просто все це знімали. Складається таке враження, що скоро людину будуть вбивати на вулиці, а навколо будуть стояти журналісти і ретельно нотувати.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: