Геннадій Москаль Ексголова Закараптської ОДА

Справа Мазурка: міліція провалила все

Жодних заслуг міліції у справі Мазурка немає.

Жодних заслуг міліції у справі Мазурка немає. Хіба міліція його знайшла? Його особу встановили сусіди матері і сповістили міліцію. А мертвого Мазурка знайшов житель Києва, який гуляв з собакою. Яка тут заслуга міліції, «якщо грім порося вбив»? Міліція не справилась з жодними обов’язками. Вона не могла навіть встановити, де він живе, не проводила ніяких активних пошукових заходів по його встановленню і затриманню. Не прочісували парки, сквери, гаражі, покинуті будинки. Тільки розвішували плакати, і на тому все.

Якщо проаналізувати: за той час, що він перебував у розшуку, він мав померти від голоду. Він же не міг спати в кущах, бо були ночі, коли температура була дуже низькою, він помер би від переохолодження. Певно, він спав у приміщені. Отже, в цей період хтось із ним контактував, годував, він десь спав. При ньому були гроші, яких він не мав тоді, коли потрібно було розрахуватись в «Каравані». Було видно, що брюки, куртка, туфлі були чисті, він був поголений. Вийшло, що Мазурок навіть межі Києва не полишав. І в чому тоді заслуга міліції, коли вони цього не знали? Якби його спіймали, то тоді їх можна було б похвалити.

Якщо міліція книжок з криміналістики не читає, то хоч би фільми дивилися, там все показано. Це був пасивний пошук: чекали або він втече за кордон, або втопиться, або повіситься, або застрелиться. Не бачу ні одного моменту, де міліція спрацювала ефективно в даному питанні. В МВС чекали, що хтось подзвонить і скаже, де він знаходиться, тупо чекали, що все само собою розв’яжеться. Він міг ще довго гуляти.

Навряд чи цей злочин в «Каравані» був спланованим, таких як він в Україні зараз мільйони. Люди заведені в глухий кут: роботи нема, грошей нема, через це проблеми.

Я звернувся до генерального прокурора з проханням витребувати цю справу, взяти у своє провадження, тим більше це не політична справа, вона не упереджена. Раніше вбивствами займалася вони, хай би вони й це розслідували, в них залишилися дуже хороші фахівці, набагато кращі ніж в МВС. Хай би зробили висновки, які б ні в кого не викликало сумніву. Бо все, що буде говорити МВС після всіх помилок і дурниць, які вони натворили суспільством сприйматися не буде.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: