Угода про Асоціацію України з ЄС. Документ публікується вперше

Угода про Асоціацію України з ЄС. Документ публікується вперше

В пресу потрапив повний текст угоди, яку вже давно погодили, проте досі не підписали

Сьогодні ні в Україні, ні в ЄС ніхто не може впевнено сказати, коли буде черговий саміт Україна-ЄС й чи він взагалі відбудеться наступного року. Спочатку казали про січень, потім про березень, проте все це так і залишилось на рівні розмов. Ще туманніші перспективи в Угоди про Асоціацію України з Європейським Союзом, яку вже давно погодили, проте так і не підписали.

Головні проблеми, на які нарікали в ЄС – порушення прав людини та вибіркове правосуддя, так і не були вирішеними. Тимошенко й Луценко сидять у в’язниці, ба більше, Україна не змогла провести чесні парламентські вибори. До того ж деякі українські високі чиновники все голосніше згадують про Митний союз з Росією.

На цьому фоні в пресу потрапив текст готової до підписання Угоди про асоціацію України з ЄС. Насправді, документ є конфіденційним, й сторони зобов’язувалися його не публікувати. Проте якійсь із сторін таки стало вигідно його «злити» і він потрапив до рук журналістів тижневика Kyiv Weekly. Чи це прагнення декого з європейців остаточно поставити хрест на України, чи хтось з українських чиновників хоче показати свої здобутки, поки сказати важко.

Пропонуємо ознайомитись з неофіційним перекладом преамбули Угоди про Асоціацію.

Повний текст (906 сторінок) Угоди англійською мовою можна прочитати тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: