Володимир Ар`єв Народний депутат

Влада проти корупції, це як бджоли проти меду

Корупція у нас є державною політикою. Будь-яка боротьба з корупцією у Верховній Раді через законодавчі ініціативи закінчилася з приходом Януковича в 2010 році. Всі нормальні напрацювання були нівельовані. Тому не дивно , що Україна буде продовжувати вважатися однією з найбільш корумпованих країн світу. Це факт.

Кроків по боротьбі з корупцією з боку влади не робиться. Більше того, був зроблений відкат назад тому, що влітку 2009 року було ухвалено один з кращих в Європі пакетів антикорупційного законодавства. При президентстві Віктора Януковича цей пакет скасували, натомість написали один закон для відводу очей.

Передвиборча програма президента в якій було сказано, що він боротиметься з корупцією – брехня. Він сам перший корупціонер і оточений так само корупціонерами. Вони живуть за рахунок цього, не може президент Янукович боротися з корупцією тому, що це звучить як «бджоли проти меду», або «рок проти алкоголю».

Нагадаємо, 5 грудня міжнародна організація Transparency International оприлюднила щорічний індекс сприйняття корупції. В рейтингу складеному цьогоріч Україна зайняла 144 місце. Загалом було оцінено 176 країн. Оцінювання проводилося за стобальною шкалою: менший бал відповідає більшому рівню корупції. Україна отримала 26 балів, як і Сирія, Папуа-Нова Гвінея, Конго, Еритрея. Transparency International називає показник менший 30 балів «ганьбою для нації».

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: