Олександр Бригинець Народний депутат України (Блок Петра Порошенка)

До уваги Віталія Кличка: Верховна Рада - не приватна кухня

Коли чиновник розмовляє недержавною мовою, він не є чиновником, а лише приватною особою...

Коли чиновник розмовляє недержавною мовою, він не є чиновником, а лише приватною особою...

Я розчарований заявою В. Кличка про те, що «не варто змушувати всіх говорити українською мовою» і не розуміє, як тепер розцінювати участь лідера «УДАРу» у мітингах на захист української мови.

Я дуже розчарований заявою лідера опозиційної партії «УДАР», не тільки тому, що вона суперечить моїм переконанням, а й тому, що виступ чиновників найвищого рангу не державною мовою не відповідає чинному Законодавству. Невже своєю заявою Кличко спонукає до порушення Законодавства?

Нагадаю, що рейтинг політичної сили «УДАР» почав стрімко зростати лише після того, як В.Кличко взяв участь у мітингах на захист української мови. В той же час, прямо протилежний ефект отримала партія Н. Королевської, яка не брала участі у мітингах на захист української мови і, як наслідок, втратила електоральну підтримку.

Таким чином, передвиборчі заяви і дії В. Кличка на захист української мови додали йому підтримки громадян під час виборів. Тому мені цікаво знати сьогодні напередодні київських виборів чи заява лідера партії «УДАР» є програмною лінією його політичної сили, чи лише емоційним твердженням людини, яка висловилася як приватна особа, бо їй самій важко говорити українською мовою.

Під час виконання службових обов’язків усі чиновники (нардепи є чиновниками першої категорії першого рангу) мають розмовляти державною мовою, а в приватному спілкуванні кожен сам вибирає, як йому говорити.

Коли чиновник розмовляє недержавною мовою, він не є чиновником, а лише приватною особою. Його слова не можуть вважатися політичною заявою, а лише висловленням думки приватної особи. Парламент – не приватна справа.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: