Святослав Хоменко Обозреватель «Главкома»

«Українадлялюдеєзнавство»

«Главком» пропонує внести дисципліну «Українадлялюдеєзнавство» до переліку тих, з яких школярі нашої держави складатимуть випускні тести.

«Главком» усіляко підтримує ініціативу Міністерства освіти Криму стосовно проведення 1 вересня в школах автономії уроку, присвяченого програмі Президента України Віктора Януковича «Україна для людей». Ми впевнені, що обмежувати реалізацію цієї ініціативи лише одним регіоном нашої держави – недоцільно, і вивчати цей унікальний документ потрібно у всіх школах (а ще краще – і в вузах, а в перспективі – і в дитячих садочках) України. Бажано – в якості не одного уроку, а повноцінної навчальної дисципліни.

Більше того, ми вважаємо, що зволікання аж до осені з цією корисною, актуальною, потрібною країні ініціативою – просто неприпустиме. Донести світло знань про документ, який визначатиме долю нашої держави протягом наступних п’яти, а то й десяти років, необхідно якнайшвидше. «Главком» пропонує внести дисципліну «Українадлялюдеєзнавство» до переліку тих, з яких школярі нашої держави складатимуть випускні тести. Тих, хто складе іспит на оцінку, нижчу від встановленої законом мінімальної планки, на нашу думку, варто не зараховувати до вузів (саме такі студенти, напевно, згодом виходять на протести проти міністрів освіти).

Для того, щоб полегшити роботу чільника Міністерства освіти та наукових колективів, які, поза всяким сумнівом, повинні вже найближчим часом взятися за роботу по складанню навчальних планів з нової дисципліни, «Главком» пропонує владі взяти на озброєння нашу версію випускних тестів з «Українадлялюдеєзнавства».

1. Куди, згідно програмі Віктора Януковича «Україна для людей», бездарна і непрофесійна влада довела країну?

А) до ручки;

Б) до унікального шансу на прорив;

В) до руїни;

Г) до Межигір’я

Д) до колаптоїдного стану.

2. Який досвід готовий використати Віктор Янукович на благо людей і країни?

А) багаторічний;

Б) неоднозначний;

В) реальний;

Г) професійний;

Д) проффесійний.

3. Що з нижченаведеного НЕ Є першочерговим завданням найближчих років, згідно положенню програми Віктора Януковича «Україна для людей»?

А) масштабна модернізація національного виробництва;

Б) впровадження енергозбереження;

В) зростання продуктивності праці;

Г) покращення життя вже сьогодні;

Д) зміцнення конкурентних позицій вітчизняного виробника на зовнішніх товарних ринках.

4. На який час після прийняття нового Податкового кодексу програма Віктора Януковича «Україна для людей» гарантує податкові канікули для малого бізнесу?

А) на два тижні;

Б) на рік;

В) на п’ять років;

Г) на десять років;

Д) назавжди.

5. Який з названих нижче продуктів входить до державного «антикризового» продовольчого кошика, ціни на продукти якого будуть захищені державою від цінових коливань?

А) сало;

Б) шоколад;

В) цукор;

Г) горілка;

Д) яйця.

6. Яку допомогу отримуватиме кожна українська родина за народження третьої та кожної наступної родини в рамках програми по гарантуванню системної і довгострокової підтримки української родини?

А) 12 тисяч гривень;

Б) 15 тисяч гривень;

В) 50 тисяч гривень;

Г) 100 тисяч гривень;

Д) 0.001% від ВВП України.

7.Що гарантує надати кожній дитині програма Віктора Януковича «Україна для людей»?

А) місце в дитячому садку;

Б) мінімальний набір іграшок;

В) повну загальну середню освіту;

Г) путівку в «Артек»;

Д) талон на щомісячне отримання одного кілограму цукерок виробництва фабрики «Конті».

8. Скільки квартир для молоді, працівників бюджетної сфери, малозабезпечених людей, людей з обмеженими фізичними можливостями згідно програмі Віктора Януковича буде побудовано протягом 10 років?

А) по кількості членів Кабміну;

Б) 100 тисяч;

В) 500 тисяч;

Г) 1 мільйон;

Д) 5 мільйонів.

9. У якому році, згідно програмі «Україна для людей», кількість населення України досягне 50 мільйонів чоловік?

А) 2011;

Б) 2012;

В) 2015;

Г) 2020;

Д) 3000.

10. У якому році програма «Україна для людей» гарантує перехід України на контрактну армію?

А) 2011;

Б) 2012;

В) 2015;

Г) 2020;

Д) 3000.

Правильні відповіді: 1-в; 2-а; 3-г; 4-в; 5-в; 6-г; 7-а; 8-г; 9-г; 10-а.

Шкала оцінювання:

Якщо учень дає від 1 до 3 правильних відповідей на запитання тесту – йому виставляється оцінка «Незадовільно». Варто розглянути питання про повторне опанування ним навчального курсу за випускний клас. Перед вами – потенційний другорічник, не готовий до вступу в повноцінне самостійне життя після завершення середньої школи в реаліях, що склалися в Україні.

Якщо учень дає від 4 до 7 правильних відповідей на запитання тесту – йому виставляється оцінка «Задовільно». Такий учень в принципі може отримати атестат про повну загальну середню освіту та продовжити освіту у вищих навчальних закладах 1-3 рівня акредитації.

Якщо учень дає від 8 до 9 правильних відповідей на запитання тесту – йому виставляється оцінка «Добре». Такого учня може бути зараховано до будь-якого вищого навчального закладу України та близького зарубіжжя без складання вступних іспитів.

Якщо учень дає 10 правильних відповідей на запитання тесту – йому виставляється оцінка «Відмінно». Такий учень може бути прийнятий на державну службу на посаду заступника будь-якого міністра на його вибір без здобуття ним вищої освіти.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: