Геннадій Москаль Ексголова Закараптської ОДА

Чому влада кинула Балогу?

Рішення Вищого адміністративного суду стосовно позбавлення депутатських повноважень Балоги і Домбровського це, звісно, нонсенс і маразм. Воно суперечить не те, що Конституції, законам, але і здоровому глузду, і, безумовно, отримає негативну оцінку в Європейському суді з прав людини. Опозиція, звісно, виступає категорично проти, оскільки це рішення стало небезпечним прецедентом, що відкриє двері для подальших репресій щодо опонентів влади.

Але тут є і інший бік медалі. Навіщо було Віктору Івановичу Балозі водити за руку молодшого брата Павла Івановича Балогу по всім кабінетам влади (маю інформацію, що вони дійшли і до найвищих кабінетів) коли у них були проблеми на окрузі, і клястися, що Павло вступить у фракцію ПР, якщо регіонали погодяться з його «перемогою» по Хустському округу? До речі, теж саме напевно обіцяв і Домбровський – адже він, фактично, вигриз перемогу у кандидата від «Батьківщини». Навіщо було Павлу Балозі писати заяву про вступ до фракції ПР навіть до дня виборів (!), а потім її дезавуювати? І, зрештою, чому, коли у його брата виникли проблеми Віктор Балога побіг домовлятися з владою, а не до опозиції, як він це робить тепер? Відповідь проста, як колір супермаркету «Барва» в Хусті – подібні люди вважають, що з владою можна про щось домовлятися, і грати в пінг-понг. Ніяких домовленостей з цією владою бути не може, інакше ти – заручник! До речі, ця ситуація вкотре довела, що «незалежних» кандидатів не існує – де тепер ті незалежні? Або у фракції ПР, або, як Балога з Домбровським, бігають по судах.

До речі, я особисто знайомий з Януковичем, Азаровим, Льовочкіним, Рибаком і з 90-х років товаришую зі Жванією, який, за словами депутата від УДАРу Негоя, за руку водив його до Клюєва домовлятися про вступ до ПР. Чому до мене за п'ять років попередньої каденції ніхто з такими пропозиціями не підходив? Чому Жванія, який сидів поруч, навіть не натякнув про це? Тому що знають: якщо і натякнуть про якусь розмову, то я пошлю. І одразу повідомлю про це керівництво фракції.

Окрема тема з Кармазіним. Він, як і ще один колишній депутат Тарас Чорновіл (що не може і дня прожити без критики нашої фракції і особисто Яценюка), залишившись без мандатів, пішли підробляти у влади. І вони не розуміють, що колись влада їх теж кине, як кинула і Балогу.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: