Андрій Іллєнко Народний депутат України 7, 8 скликань

Аеропорт «Бориспіль» імені Мазепи

Реєструємо у парламенті проект Постанови Верховної Ради України “Про присвоєння імені Івана Мазепи міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Це світова традиція - називати головні повітряні ворота країни іменами видатних державних діячів.

У Франції - Шарля де Голля, у США - Джона Кеннеді, в Туреччині - Мустафи Кемаля Ататюрка, в Чехії - Вацлава Гавела, в Ізраїлі - Давида Бен-Гуріона і т.д.

Гетьман Іван Мазепа - ключова постать української історії, великий державник, найвизначніший меценат своєї епохи. Покровитель науки, освіти і культури. Сучасний вигляд Софійського собору, Києво-Печерська Лавра, десятки церков по всій Гетьманщині, Києво-Могилянська академія - до цього всього доклалася його рука.

Борець за самостійність України - він присвятив своє життя побудові соборної та суверенної Української держави. Мазепа виступив проти московського імперського наступу на Україну - за що був проклятий Москвою, але став національним героєм України.

Іван Мазепа - герой європейської культури. Його ім'я відоме світу завдяки таким класикам світової культури як Джордж Байрон, Віктор Гюго, Ференц Ліст, Ежен Делакруа, Юліуш Словацький та багатьом іншим.

Присвоєння імені Гетьмана головному аеропорту України – це важливий символічний крок, який зміцнить авторитет Української Держави. В тому числі і на міжнародній арені, адже ім’я Івана Мазепи відомо далеко за межами України.

Дякую усім депутатам, які долучилися до підписання проекту Постанови: Юрій Левченко Михайло ГоловкоОлег ОсуховськийOleksandr MarchenkoMykola KniazhytskyМарія МатіосОлександр Бригинець Oleksiy MushakАндрій Денисенко Андрій Лозовий Борис Тарасюк Igor Lutsenko Borislav Bereza Олег МусійOleksandr Opanasenko Іван Крулько Оксана Корчинська Валерій Карпунцов

Джерело: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: