Андрій Іллєнко Народний депутат України 7, 8 скликань

З Днем народження, Степане Андрійовичу!

В якомусь паралельному світі ця фотографія могла би бути підписана: «Степан Бандера, Президент України. В короткі моменти відпочинку з родиною»

В Бандері щось фаустівське, тривожне, постійна зосередженість, обітниця

Про Степана Бандеру, здається, сказано все. Але для мене він все одно лишається загадкою.

Бандера дивує. Ніколи не лишає байдужим нікого. В розмові скажи «Бандера» - і світ довкола зміниться. Не розумієш, в чому його секрет.

Можливо, справа в його якійсь надприродній, нетиповій для нашого менталітету фанатичності. В поставі Бандери, його манері триматися, постійній зосередженості, серйозності.

О ні, це не іронічний Коновалець. Це не обдарований професійний політик Петлюра. Це не душа товариства Шухевич.

В Бандері щось фаустівське, тривожне, постійна зосередженість, обітниця. Можливо, це глибока жива релігійність, успадкована від батька - сільського священника?

Мені подобається це фото - Бандера зі своїми дітьми. Десь в баварських Альпах, 1950-ті. Тут він на мить показує - він таки людина. І це робить його загадку ще більш цікавою.

В якомусь паралельному світі ця фотографія могла би бути підписана: «Степан Бандера, Президент України. В короткі моменти відпочинку з родиною».

З Днем народження, Степане Андрійовичу.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: