Віктор Балога Народний депутат України

Питання стосовно політики влади у газовій сфері

Те саме питання я задавав Януковичу і Азарову. Злочинна влада пішла, але ми змушені знову його піднімати.

1. Чому Польща, Італія, Німеччина, Греція пішли в Стокгольмський арбітраж і отримали знижку на російський газ, а Україна лише жаліється на кабальні угоди?

Те саме питання я задавав Януковичу і Азарову. Злочинна влада пішла, але ми змушені знову його піднімати. Що заважає подати позов? Питання риторичне. Але чим довше влада на нього не відповідає, тим більше людей роблять з цього відповідні висновки.

2. Коли будуть оголошені тендери і почнеться реальна робота по будівництву терміналу з прийому скрапленого газу? Кожен місяць зволікання – це сотні мільйонів доларів переплати за російський газ.

3. Якщо нам потрібен реверс газу з території Словаччини, то коли будуть реально виконані умови щодо технічного забезпечення цього процесу, які були виставлені українській стороні?

4. Коли українська влада офіційно звернеться до ЄС з простою позицією: той, хто підтримує будівництво «Південного потоку» - є співучасником нових територіальних зазіхань Кремля.

У припиненні реалізації цього проекту однакова зацікавлена і Європа, яка зменшить свою залежність від «Газпрому», і Україна, яка збереже обсяги транзиту російського газу.

І останнє – що реально планує зробити уряд до кінця цього року, щоб зменшити об’єми споживання енергоносіїв? Тому, що зараз ми живемо за дикого стану речей, коли одна із найбідніших країн Європи, споживає найбільше енергії на одиницю виробленої продукції.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: