Віктор Балога Народний депутат України

Хто повинен воювати на Донбасі?

Вважаю, що Верховний Головнокомандувач ЗСУ повинен видати Указ, яким солдатам строкової служби, тобто дітям 18-20 років, забороняється нести службу в зоні бойових дій.

Вважаю, що Верховний Головнокомандувач ЗСУ повинен видати Указ, яким солдатам строкової служби, тобто дітям 18-20 років, забороняється нести службу в зоні бойових дій.

На Донбасі мають воювати:

- особовий склад МВС. Усі в обов'язковому порядку повинні пройти службу, але після спеціальної підготовки. Хто відмовиться - звільняти без права поновлення в правоохоронній системі. За одно і проведемо чистку в рядах міліції: хто прийшов захищати людей - отримає таку можливість, а хто займатися корупцією - піде на всі чотири сторони;

- люди, які мають добру психологічну і професійну підготовку;

- контрактники ЗСУ.

У таких військових має бути зарплата не менше 12-15 тисяч гривень і усі вони мають бути надійно застрахованими. І тоді біля військкоматів будуть черги професіоналів, а не як в сталінські післявоєнні часи, коли чоловіків серед ночі забирали для відбудови Донбасу. Старші люди це ще пам'ятають.

Тоді, кожна матір, жінка зрозуміє владу, що її чоловік, чи син виконує священну місію зі збереження країни. А держава про нього піклується, і якщо прийде горе - подбає про його сім'ю. Бо те, що сьогодні строковиків кидають на гарматне м'ясо, а батькам розказують, що їхні діти воювати не будуть і в зону АТО не поїдуть, закінчиться бунтом солдатських матерів і ніхто нікого в армію відпускати не буде.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: