Віктор Балога Народний депутат України

Яка різниця між Roshen і Одеським припортовим

Дивно чути, коли необхідність приватизації стратегічних підприємств влада пояснює тим, що на них процвітає корупція.

Дивно чути, коли необхідність приватизації стратегічних підприємств влада пояснює тим, що на них процвітає корупція. Якщо там крадуть державні кошти, то це означає, що злодіїв потрібно саджати у тюрми, а не продавати активи.

Я погоджуюсь з тими, хто говорить, що в більшості випадків держава – неефективний власник. Що державні підприємства – це совок. Так і є.

Але якщо влада продає державні підприємства в період економічної кризи, то це називається дерибан, а не приватизація. Вони просто обезцінять гривню, заведуть валюту з офшорів, скуплять все, що залишилося, і організують собі нові монополії, які будуть грабувати кожну українську сім’ю.

Я проти такої «приватизації». Я – за реформи в державному секторі і боротьбу з корупцією. А з державними підприємствами розберемося тоді, коли можна буде отримати за них справедливу вартість. Бо чомусь для продажу Roshen зараз не сприятливий період, а для приватизації Одеського припортового – самий час. Чи не здається це вам дивним?

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: