Віктор Балога Народний депутат України

Наша армія: це і є різниця між показухою і реальністю

Поки людям забивають баки різними дурницями, поки в Києві дерибанять посади, маємо фактично бунт військовослужбовців 53-ї бригади, які сплять у дірявих наметах і на вошивих матрацах.

Поки людям забивають баки різними дурницями, поки в Києві дерибанять посади, маємо фактично бунт військовослужбовців 53-ї бригади, які сплять у дірявих наметах і на вошивих матрацах.

Це і є різниця між показухою і реальністю. Нам показують нову форму, а по факту бачимо хлопців у валянках. Добре, хоч не в постолах.

Цей марш військових на Миколаїв більше нагадує не армію переможців, а марш військовополонених. Така армія не може не те, що перемогти, а оборонятися. І це питання не до тих хлопців, які фактично є добровольцями, бо взяли повістки і пішли на війну. Це питання до влади, яка в телевізорі каже, що армія готова будь-кому «дати по зубах», що склади завалені майном а харчування – найкраще в світі, а по факту хлопці просять, щоб їм раз на тиждень хоча б дали помитися і з’їсти теплого супу.

Хочу нагадати, що йдеться не про передову, де можуть бути проблеми з логістикою, а про глибокий тил. А саме – про полігон, на якому постійно проходять показові навчання за участі перших осіб держави.

Якщо в цій країні є Президент, то це означає, що мають бути відставки на рівні начальника Генерального штабу ЗСУ. Так було б у будь-якій цивілізованій країні, навіть, якщо вона не воює. А якщо це воююча держава, то напевно уже б розстріляли таких воєначальників і прикопали, як собаку, десь на тому полігоні.

Який призив може бути при такій картинці. Хто захоче йти воювати? Алкоголіки, бомжі? Потім знову будуть розказувати, що 1 000 загиблих на Сході – це не бойові втрати через вживання спритних, або порушення дисципліни. Це ганьба для країни – на другий рік війни не мати елементарних речей: взуття, форми, наметів і постільної білизни, не говорячи про сучасну зброю і військову техніку.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: