Віктор Балога Народний депутат України

«Батьківщина» сказала своє слово. Далі діло за Садовим

Міністри майже прямим текстом послали свої партії, які делегували їх в Кабмін

Що маємо за підсумками вчорашнього голосування:

1. Уряд не підзвітний і нікому не підконтрольний.

Міністри майже прямим текстом послали свої партії, які делегували їх в Кабмін. Вони розуміють, що поставили на собі хрест. Але ще мають час до вересня, щоб вирішити свої матеріальні питання і забезпечити безбідне життя своїм дітям і онукам. Тому, за цих шість місяців вони будуть брати від життя усе. І їм буде байдуже, що ви про них думаєте.

В таких умовах, можна забути не те що про реформи, а про якісне виконання поточних задач.

2. В парламенті хаос і анархія. Хто у владі, а хто в опозиції - не зрозуміло взагалі.

Цей парламент якщо і буде щось приймати, то хіба лобістські законопроекти в інтересах акціонерів ситуативної більшості. Або щось дуже важливе для держави, але лише під тиском вулиці.

З таким успіхом на Верховну Раду можна вішати табличку «карантин», а олігархам – раз на місяць, у четвер збирати депутатів, щоб закрити свої питання.

3. Найгірше, що такий стан справ усіх влаштовує. Президент отримав слабкого, деморалізованого, але більш зговірливого прем’єр-міністра.

Олігархи закріпили за собою золоту акцію і тепер кілька людей буде вирішувати, що буде відбуватися в країні.

Міністри, які були за півкроку до звільнення, отримали ліцензію на дерибан.

А Україна на шаленій швидкості мчить у прірву.

Що потрібно робити.

Насправді у нас є два варіанти:

1. Революційний. А саме – винести усіх з Грушевського та Банкової.

2. Спробувати перезавантажити ситуацію через дострокові парламентські вибори.

Для цього потрібно, щоб дві фракції більшості, які ще не втратили совість, вийшли з коаліції. Маю на увазі «Самопоміч» і «Батьківщину». І нехай тоді Банкова і Грушевського або офіційно створюють коаліцію з Опоблоком, «Відродженням» і «Волею народу», або хай ідуть на перевибори уже цієї весни. Бо до осені вони не те, що бюджет і державні підприємства розкрадуть. Вони зі своїх кабінетів картини і меблі повиносять.

Особисто я за другий варіант, так як нові потрясіння (а без них все не обійдеться), просто доб’ють економіку, а разом з нею – усю країну.

«Батьківщина» сказала своє слово. Далі діло за Садовим.

Також розраховую, що ті позафракційні та члени «Народного Фронту» і БПП, які називають себе «Єврооптимістами», стануть українськими реалістами і також покладуть заяви на вихід з коаліції. А це - Олександр Черненко, Владислав Голуб, Ганна Гопко, Наталія Кацер-Бучковська, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Сергій Лещенко, Олексій Мушак, Мустафа Найєм, Вікторія Пташник, Павло Різаненко, Вікторія Сюмар, Андрій Вадатурський, Оксана Юринець та Світлана Заліщук.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: