Віктор Балога Народний депутат України

Як Порошенко виходить з політичної кризи

Тиждень тому в Харкові Президент вдавав, ніби хоче виходу з політичної трясовини так, як того вимагає Конституція.

Тиждень тому в Харкові Президент вдавав, ніби хоче виходу з політичної трясовини так, як того вимагає Конституція.

Тобто:

1) через формування нової коаліції;

2) узгодження нею кандидатури Прем'єра;

3) внесення Президентом відповідного подання в Раду;

4) результативне голосування.

Вкотре пан Порошенко у звичній йому телевізійній манері "закликав", "наполягав" і "підкреслював". Вимагав, щоб 29 березня був утворений новий уряд, тобто повний склад Кабміну, а не лише його начальника. І вкотре картинна вимога Президента виявилася лише набором звуків.

Верховна Рада, де найбільша фракція - президентська, де в інших фракціях засіла обслуга Банкової, де спікер - відданий і перевірений кадр, буксує з виконанням волі Гаранта. Чому? Тому, що головним диригентом цієї кризи є він сам. Бетонуванням політичного поля, знищенням будь-яких проявів політичної конкуренції чи спроб відходу від "керівної і спрямовуючої лінії партії", політичною корупцією, "розводками" і "договорняками", потрійними стандартами - Президент загнав Раду й уряд у глухий кут. Довіра між політсилами всередині парламенту втрачена остаточно. Самому пану Порошенку не вірять навіть у його фракції.

Ще один штрих у загальну ганебну картину - це облудні маневри в Генпрокуратурі і слова Президента, що він нічого не знав про вигнання Сакварелідзе. Невже хтось вірить, що особистий ставленик пана Порошенка за пару годин до відставки міг зробити це без волі на те Самого? Якщо з четвертого поверху Банкової йдуть такі заяви, то в тій конторі мають людей за лохів.

Такі дії Президента, така його манера публічної поведінки, зрештою, таке його ставлення до суспільства не викликають поваги. Схоже, Глава держави майже втратив здатність чути. Фактично впала до нуля його спроможність до компромісу. Щоб не обвалити Україну остаточно, раджу Президенту самокритично оцінити те, що ним зроблено, у тому числі й у владі. Виправити численні помилки і почати діяти в гармонії з очікуваннями народу. Замінити артистизм на щирість. Щоб надія країни на чесного Президента-патріота не вмерла остаточно.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: