Віктор Балога Народний депутат України

ЄС потрібні лише наші лікарі, будівельники та програмісти

ЄС

Нам потрібно забути про Євросоюз як про ліки від усіх хвороб і починати вибудовувати з Брюсселем відносини на принципах рівності

Доки ми йшли в Євросоюз, його покинула Британія, а ті, хто залишилися, не хочуть приймати нових учасників. Але охоче візьмуть наш кругляк, наших лікарів, будівельників і програмістів.

Іншими словами, інтегруватися у Європу українці можуть лише поодинці і як емігранти. Стати частиною європейської економіки можуть наші ресурси, але не товари з доданою вартістю.

Мені здається, що така гібридна інтеграція – не те, за що три роки тому вся країна вийшла на Майдан. Тому нам потрібно забути про Євросоюз як про ліки від усіх хвороб і починати вибудовувати з Брюсселем відносини на принципах рівності. У них свої проблеми, у нас – свої. Вони не хочуть вирішувати наші за свій рахунок і ми не повинні вирішувати їхні за свій.

Вони до нас підходять прагматично, отже, ми теж маємо бути прагматиками, а не «найбільшими єврооптимістами» на континенті. Ми маємо вірити в свою країну, бути оптимістами України. А єврооптимістів вистачає і у Франції, і в Німеччині, і в інших країнах, де завдяки Євросоюзу живуть ситим і заможним життям.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: