Віктор Балога Народний депутат України

Українська поліція має отримати більше прав на застосування зброї

Якщо покидьки серед білого дня стріляють у патрульного, який зупинив його за порушення правил дорожнього руху, то він так само може розстріляти будь-кого, хто на нього не так подивиться

Кожен з нас хоче жити в безпечній державі. Але Україна ніколи нею не стане, поки в поліцейського не буде таких же прав на застосування зброї, як вони є у американського копа.

Можливо, ціною таких повноважень буде те, що кількість смертей від вогнепальної зброї прирівняється до втрат на війні. Але така ціна безпеки для законослухняних громадян - поліцейському потрібно дати не лише нову форму, а й мандат на застосування зброї. І ми у Верховній Раді повинні для цього прийняти такі ж закони, як діють у США.

Без цього реформа поліції буде вважатися незавершеною, а наша держава - небезпечною для пересічних громадян. Бо якщо покидьки серед білого дня стріляють у патрульного, який зупинив його за порушення правил дорожнього руху, то він так само може розстріляти будь-кого, хто на нього не так подивиться. А це - середньовічний закон сили, а не сила закону, як у цивілізованому суспільстві.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: