Віктор Балога Народний депутат України

З Угодою про асоціацію з ЄС Україна потрапила до пастки

З Угодою про Асоціацію з ЄС Україна потрапила до пастки

Коли Голландія диктує нам умови щодо Угоди про асоціацію з ЄС, то хочеться спитати: що ця країна вирішує в геополітичному аспекті? За великим рахунком – нічого

Просто ми попали в пастку, і що б не виконували, постійно будуть якісь нові умови. Але не з Брюсселя, чи Берліна, для цього є такі країни як Голландія. І якщо змінювати Угоду про асоціацію, так як вони це пропонують - без перспективи членства і будь-яких гарантій, то краще Україні відмовитися від цих принизливих умов.

Я не хочу такої асоціації з ЄС, де ми їм відкриваємо ринки, а вони - вводять квоти на наші товари. Де ми віддаємо їм свій ліс, а вони нам везуть з нього меблі. Де ми потерпаємо від бідності, а вони пропонують нашим людям роботу по 12 годин, 6 днів на тиждень.

Я не маю бажання формувати стосунки з ЄС на таких умовах. Кажу це як політик, який друге скликання працює в Комітеті з питань євроінтеграції, і який підтримував Угоду про асоціацію з ЄС.

Я хочу думати про місце і роль України у світі, як держави з великою територією, населенням і ще більшим потенціалом для росту. Я хочу, щоб Україна могла за себе постояти і щоб з нею рахувалися на Європейському континенті. Але я не хочу, щоб мою країну принижували. І немає значення хто це робить - «старший брат», чи вихована і заможна «нова сім'я». Ми не є якесь бидло, щоб з нами так поводились. Це треба дати зрозуміти як першим, так і другим.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: