Микола Бєлєсков Головний консультант відділу воєнної і воєнно-економічної політики Національного інституту стратегічних досліджень

Окупований Крим: наше ключове завдання на найближчі роки

Я зараз скажу може і не дуже гарну річ. Але все ж і її казати треба

Тільки не сильно в екзальтацію впадайте щодо Кримської декларації. Можна і далі проводити політику невизнання окупації Криму Росією і при цьому мати доволі активні і до певної міри ефективні взаємини, коли мова йде про США і РФ. Та як США і СРСР мали і в Холодну війну, не зважаючи на політику Вашингтону про невизнання окупації країн Балтії.

При цьому для України набагато важливіше в цьому плані це таки Акт протидії супротивникам США через санкції, бо саме там закріплюються санкції, які по максимуму роблять Крим для РФ чемоданом без ручки. А не формальна декларація виконавчої влади, яка сьогодні така, а завтра інша може бути.

І тут головне, щоб Україна і далі функціонувала, щоб плодами політики США щодо невизнання окупації Криму скористатися. Це наше ключове завдання і виклик на найближчі роки.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: