Богдан Яременко Народний депутат України

Російським дипломата в Україні потрібно обмежити пересування

Неортодоксальний характер російської агресії не повинен збивати нас з пантелику.

Неортодоксальний характер російської агресії не повинен збивати нас з пантелику.

Яким би винахідливим не був Путін відповідь має бути такою, якби тривала війна у загальноприйнятому розумінні.

Адмірал Кабаненко вчора пропонував розгорнути ставку Верховного головнокомандувача.

Якщо наш уряд вважає це передчасним все рівно має бути створений якийсь штаб оборони. Окрім центрального штабу мають бути створені і наділені надзвичайними повноваженнями штаби чи робочі групи в усіх органах центральної влади та в областях.

В.о президента, прем'єр та керівництво Міноборони повинно охоронятися посилено.

Уряд повинен мати резервні центри управління, а з партнерами мають бути досягнуті домовленості щодо організаціі роботи уряду в екзилі.

МЗС повинно евакуювати сім'ї і непринципово важливих співробітників дипустанов з Росії. Консульські установи України в РФ мають бути закриті. Усі співробітники консульських установ РФ в Україні повинні бути вислані, іх акредитації скасовані.

Якщо дипломатичні відносини з РФ поки що не розриваються (хоча іх цінність для України я не розумію) необхідно ввести кількісні обмеження щодо співробітників посольства РФ в Україні (стільки, скільки українських в Москві). Для російських дипломатів необхідно встановити обмеження на пересування по Україні (в межах міської зони Києва).

Необхідно досягти домовленості щодо представлення інтересів України на території РФ однією з іноземних держав.

Режим кордону необхідно зробити ще більш жорстким - аж до повної заборони усього транзиту з та в Російську Федерацію. Виняток - лише ті товари, що мають стратегічне значення для наших партнерів.

Повітряний простір України і в т.ч. Криму має бути закритим для російських літаків. Після фіксації порушень цих заборон з боку. РФ необхідно звертатися до міжнародної організаціі цивільної авіації з вимогою позбавлення Росії членства в ній.

Держприкордонслужба має отримати надзвичайні повноваження щодо пропуску на територію України та з території України громадян РФ.

Необхідно попередити громадян України про можливість застосування санкцій щодо них з боку РФ. Українському бізнесу необхідно запропонувати згорнути діяльність в РФ (за винятком стратегічних сфер - поставки ядерного пального).

Власність та активи РФ та російського бізнесу в Україні необхідно інвентаризувати та прийняти рішення щодо іх націоналізації з метою використання для оборони України. Арештованою в Україні має бути власність та активи усіх російських можновладців, олігархів та афілійованого з ними бізнесу, які причетні до підготовки, схвалення та організаціі військової агресії в Україні.

Те саме необхідно здійснити щодо лідерів сепаратистів в Криму.

Необхідно звернутися до відповідних міжнародних організацій та наших партнерів з вимогою визнати керівництво Криму та кримську самооборону терористичними організаціями.

Верховна Рада повинна прийняти закони про безперешкодний допуск на територію України військ країн НАТО, відкриття повітряного простору України для НАТІвськоі авіації.

Військові заходи не коментую.

Усі ці заходи мають демонструвати рішучість і готовність України до спротиву.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: