Богдан Яременко Народний депутат України

Посол Канади Шевченко

Відомого футболіста Андрія Шевченка призначили послом в Канаду.

Відомого футболіста Андрія Шевченка призначили послом в Канаду.

Так повідомив інтернет-сайт найправдивішого росйського телеканалу «звєзда».

Насправді посла в Канаду таки призначили. Але не футболіста, а народного депутата, журналіста Андрія Шевченка.

З чим ми усіх і вітаємо. Хоча робота для Андрія нова, але, от з чистою совістю і без перебільшення, переконаний, що і підготовки, і життєвого досвіду, і бажання Андрієві вистачить, щоб з усім розібратися і впоратися.

Це хороший вибір Петра Порошенка, як не крути. Схоже, він це і сам розуміє, бо досі жоден інший новопризначений посол не був удостоєний новини про своє призначення з фотографією на сайті глави держави.

Власне, такими чи подібними мали би бути зараз усі посольські призначення. Українська дипломатія збанкрутувала. І морально, і інтелектуально. Тому завершується її організаційний напіврозпад. І врятувати ситуацію можна лише вливанням «свіжої крові», призначаючи послами людей, які мають довіру українського суспільства і можуть в силу біографії, політичної, професйної чи громадської активності останнім часом сприйматися і бути по суті представниками нової України, нового українського суспільства. І відсутність досвіду тут не недолік, а велике щастя. Бо такі нові призначенці, як Андрій Шевченко не мають, і хочеться сподіватися, не набудуть превалюючого сьогодні в нашій дипслужбі досвід конформізму, безідейності, безініціативності, відірваності від народу і життя.

Хочеться вірити (а ми можемо і уміємо ще й допомогти), що Андрій (ми з ним на «ти», бо є випускниками одієї школи - № 117 імені Лесі Українки) зможе переламати просто таки ідіотичну традицію української дипломатії недооцінювати Канаду.

Думаю, що і сучасне мислення, і політичний досвід Андрія Шевченка прийдуться до смаку і канадському істеблішменту, і суспільству, і українській громаді.

Ну, і в плані тренінга анекдот для і про Андрія Шевченко

- Ласкаво прошу не звертатися до мене так формально - Ваше Високоповажносте. Достатньо: пане Посол.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: