Богдан Яременко Народний депутат України

Безвізовий режим? Як усього тут намішано...

Візи. Чи то пак, невізи. Не варто спрощувати.

Візи. Чи то пак, невізи. Не варто спрощувати. Це не питання прийнятих чи неприйнятих сьогодні законів. Точніше, далеко не лише питання цих законів.

Генпрокурор фактично відмовився виконувати вимоги ЄС з низки питань у сфері боротьби з корупцією. Оскільки Президент України його не поправив, то варто подумати, що Шокін діяв за дорученням Порошенка. І тому шум навколо законів - це лише артилерійська пристрілка перед серйозним артобстрілом на тему "хто зірвав отримання безвізового режиму".

Пригадую анекдот, коли молодий чоловік просить в банку гроші. Його виправляють, що у них не можна просто так попросити гроші, можна лише кредит, та і то під якусь бізнес-ідею. Молодий чоловік радіє - У мене є ідея! Я відкрию гей-клуб. Працівник банку розпитується далі, а що ж за ідея, яка чому цей бізнес-проект буде успішним, хто будуть клієнти, щоб гарантувати, що ідея окупиться.

Молодий чоловік впевнено відповідає: Ну, як хто? Та звичайні п....си - прокурори, митники, гаїшники, судді, податківці!

Банківський працівник перериває: під такий бізнес-план ми вам кредит не дамо.

Хлопець не втрачаючи ентузіазму: От бачите, і Ви теж приходьте!

Але якщо вже і говорити про закони, а тут стає зрозуміло, що найрезонанснішим є те, що стосується прав геїв, то....

За пару висловів проти прайд-парадів (а я їх критикував більше під враженням від того, що свого часу бачив в Нью-Йорку, і що мені видалось вкрай екзотичним театром абсурду) мені тут дехто вже причепив ярлик гомофоба. Зараз причеплять інший ярлик. Але байдуже.

Ми - країна і народ Революції Гідності (не всі, але досі ще). Для декого з нас важливо мати право вийти на протест, для декого важливо забезпечити іншим це право. Загалом, попри увесь жах в економіці, політиці, соціальному укладі в Україні багато хто з нас чи не вперше відчув гордість за свою країну. Гордість ця пов"язана з можливістю відстояти своє право на повагу, на свій стиль життя. І позбавляти чи ставити під сумнів права декого з нас кохатися у той спосіб, який є законним і подобається їм - це невігластво і середньовіччя. І це ніяк не пов"язано з безвізовим режимом. Або ми всі житимемо відповідно до тих принципів, які виборюємо для себе, або вичерпаємо себе, як суспільство і народ. Не гомосексуалізм є нашою найбільшою загрозою.

І повертаючись до того, з чого почав - не варто ні спрощувати, ні відволікати увагу - основні перешкоди на шляху безвізового режиму - це українська влада, війна та корупція.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: