Богдан Яременко Народний депутат України

В стані війни зміни в Конституцію не вносяться

Зайве нагадувати наскільки це небезпечно в умовах триваючої збройної агресії Росії.

Наразі відкинемо нехай і серйозні, але в цьому контексті неактуальні аргументи про те, що в стані війни зміни в Конституцію не вносяться, а стан війни - це не лише рішення про його запровадження, а стан, коли йде війна.
Реформа судової влади річ потрібна. Дивно, що аж настільки потрібна опозиційному блоку (на відміну, до речі, від закону про опозицію чи про імпічмент президенту), але і на цьому ми наразі не акцентуватимемо.
Про що хочеться сказати?
Хочеться застерегти владу повторити найближчим часом сьогоднішній політично-конституційний бліцкриг у 335 голосів за зміни до Конституції, і спробувати «на ейфорії» зробити те саме з поправками щодо децентралізації та «особливостей місцевого самоврядування в ТОРДЛО України».
Бо вже пішли розмови, що сьогоднішій успіх надихнув декого спробувати на наступному тижні повторити його.
Боюсь, що спроба провести скандальні зміни до Конституції викличе зовсім іншу реакцію в суспільстві ніж та, яку ми спостерігаємо сьогодні, коли йдеться про судову реформу. Непопулярність «мінських домовленостей» в українському суспільстві настільки велика, що варто говорити не про розкол, а про консолідацію України. Спроба проігнорувати всеукраїнський консенсус щодо несприйняття «мінських домовленостей» та протягнути в парламенті відповідні рішення матиме наслідком повну дискредитацію влади аж до втрати нею контролю за ситуацією в державі. Зайве нагадувати наскільки це небезпечно в умовах триваючої збройної агресії Росії.

Джерело: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: