Дмитро Понамарчук Президент Фонду вільних журналістів імені Вячеслава Чорновола  

Україна має повернути бодай дві з трьох лавр національній Церкві

Києво-Печерська Лавра

Ще до того, як мати Томос, який Порошенко обіцяв до кінця липня

У світі п’ять лавр. 

Три з них під Москвою на території України. Сьогодні вони зчинили передзвін – фактично нагло демонстрували окупацію України. На догоду лише Кремлю. 

Чим завтра відповість Україна, адже не має жадної лаври?

До того як просити Томос, Україна має повернути бодай дві з трьох лавр національній Церкві. Константинополь за Україну цього не зробить, навіть якби дуже хотів.

Московські попи звикли століттями панувати над чужими храмами й монастирями, московські попи хочуть робити це вічно. Вони з цього живуть самі, годують попадят, живлять криваву владу. А в людини лише одне життя, й не таке вже довге, щоби чекати допоки їхній сатанинський бенкет скінчиться.

Якщо Україна припинить збір коштів на діяльність Московської церкви, то у попів забракне коштів утримувати імперію від Кенігсберґа до Курил. Якщо буде так, то імперія швидше усохне та здохне. А мертві нічого не анексують і не захоплюють.

Попи відчувають себе солдатами імперії, тому поводять себе в Україні не гірше й не краще за окупантів. Вони лише леґальні. Від Почаєва до Святогорська.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: