Геннадій Москаль Ексголова Закараптської ОДА

Азаров має пояснити, на яких підставах відмінив євроінтеграцію

Звернувся до Азарова.

Звернувся до Азарова.

Спираючись на нормативно-правові акти України, прошу надати таку інформацію, яка буде донесена до моїх виборців через засоби масової інформації:

1. Ким конкретно з членів КМ України чи першим віце-прем’єром, чи віце-прем’єрами, чи вами особисто було підготовлено проект розпорядження КМ України № 905-р від 21.11.2013 року;

2. Як проходив процес візування зазначеного документу;

3. Ким конкретно було завізовано проект даного розпорядження, в тому числі із зауваженнями;

4. Хто з членів КМ України відмовився візувати проект даного розпорядження;

5. Чи був даний проект розпорядження включений до порядку денного засідання Кабінету міністрів України;

6. Чи обговорювалося дане питання на засіданні Кабінету міністрів України;

7. Прошу вказати поіменні дані про результати голосування за даний проект розпорядження Кабінету міністрів України — хто голосував «за», хто «проти», хто «утримався».

8. Прошу повідомити, хто з членів Кабінету міністрів України, віце-прем’єрів був відсутній на даному засіданні Кабінету міністрів та вказати причину їх відсутності;

9. Прошу надати стенограму засідання КМ України, на якому розглядалося дане питання.

Згідно з п. 3 статті 6 Конституції України, Президент України «представляє державу у міжнародних відносинах, здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави, веде переговори та укладає міжнародні договори України».

З огляду на вищезазначені конституційні норми, прошу також повідомити:

10. Чи було дане питання узгоджено з Президентом України.

Згідно з ст. 106 Конституції України, «Президент України не може передавати свої повноваження іншим особам або органам».

Якщо дане питання КМ України не було узгоджено з Президентом України, то дії Кабінету міністрів України можна інтерпретувати, як перевищення своїх повноважень та втручання в конституційні повноваження Президента України.

Одночасно прошу підготувати й інформацію щодо підготовки проектів актів Кабінету Міністрів України, процедура яких передбачена статтею 51 Закону України «Про Кабінет Міністрів України».

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: