Андрій Герус Народний депутат

Чому топ-менеджерам держкомпаній варто платити мільйон зарплати

Знову істерика з приводу зарплати керівника найбільшої газовидобувної компанії України.

Ви памятаєте, як на тендері по трансформаторах вдалось зекономити майже 1,4 млрд. грн.? І це не віртуальна економія, попередні тендери у квітні-травні дійсно були проведені із цінами у 2,5 рази вище.

На жаль, такі випадки - це винятки із правил. Але таке можливе і потенціал таких економій величезний.

Недавно НКРЕКП прийняв нову формулу цін на електроенергію, де переплата споживачів за тариф е/е складатиме майже 10 млрд грн у рік.

Методика явно неправильна, необгрунтована. Через непрофесійність або заангажованість/несамостійність, того хто таке рішення приймав.

Але цю формулу погодили Державна регуляторна служба, Антимонопольний Комітет, Міненерго і вона заюстована Мінюстом.

Так ось з тих 10 млрд. грн. переплати вистачило б і 5%, щоб платити достойні зарплати чиновникам всіх залучених органів, але щоб не допускали таких рішень. Але ми зекономили на їх зарплатах - і переплатимо у сотні раз більше.

Тому я за те, щоб по-чесному платити мільйони гривень держслужбовцям та керівникам держ підприємств. Якраз для того, щоб не переплачувати мільярди.

І Прохоренко на тендерах вже зекономив під мільярд гривень, тому він рентабельний для нас найманий працівник. Високооплачуваний, але вигідний.

А віднині тих, хто виступає за низькі зарплати буду вважати прихильником корупції.

Джерело: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: