Інна Совсун Народна депутатка України

Чому так важливо економити електроенергію

Економте електрику у цей складний час!
фото з відкритих джерел

Сила окупантів у ракетах, а наша – у єдності

Новий день війни, нові обстріли від pociян. Окупантські калібри, кинжали, мопеди, ракети «Х» націлені на наші електростанції та лінії передач – все, аби й далі тероризувати й нищити українців.

Останній тиждень чи не щодня ми зазнаємо влучань по енергетичній інфраструктурі. З віяловими чи просто аварійним відключенням зіткнулися майже всі області. І це логічно – міністр Галущенко заявив, що лише за 10-12 жовтня було завдано ушкоджень 30% енергосистеми України.

Вчора вранці після прильотів у Києві, тг-каналами пронеслося фото чоловіка, що цілився рушницею з вікна квартири – ніби намагаючись збити шахідський «мопед». Світлина виявилася старою. Але креативні українці дійсно готові на все, аби протистояти окупантам.

Після обстрілів на вихідних у Київській області знову виник ризик дефіциту електроенергії в пікові години – тому жителів закликали скоротити споживання електрики у найважчі проміжки – 17:00-23:00 та 8:00-11:00. У додатку Київ Цифровий навіть приходило повідомлення із закликом «прикрутити». І це подіяло. У суботу жителі Києва та області використовували електрики – на 7% менше. А на Чернігівщині – взагалі на 20%. Тобто, задум pociян провалився. Наші енергетики змогли все відремонтувати, а ми – не перевантажували мережу.

Цей пост – нагадування, що кожен та кожна можуть і повинні докладати зусиль для перемоги. Головні правила на найближчі тижні та місяці:

  1. Бути ощадливими у використанні енергоресурсів загалом. Це стосується як електрики, яку ми зокрема отримуємо з вугілля, так і газу/тепла. Адже все, що зекономимо, піде на армію.
  2. Дослухатися до прохань Укренерго та обленерго і знижувати споживання у пікові години.

Енергетики працюють цілодобово та відновлюють мережі після pociйських атак, ризикуючи життями. Від нас потрібно лише відкласти у певні години прання, генеральне прибирання, вимкнути з розеток прилади, якими прямо зараз не користуємося, та заряджати павербанки вночі. Якщо у вас і досі стоять лампи розжарювання – замініть їх на LED. Це зекономить вам гроші та дасть можливість не бігати потім за свічками.

Сила окупантів у ракетах, а наша – у єдності. Їхня сила вичерпна, наша – залежить від зусиль кожного й кожної.

Чому так важливо економити електроенергію фото 1
Читайте також: Ситуація критична. Банкова закликала готуватися до відключення світла й води
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: