Леонід Косаківський колишній мер Києва

Як місцева влада грається з новими тарифами

На нараді з міськими головами прем’єр-міністр, як подає Урядовий портал, зазначив, що розрахунки щодо тарифів здійснюються на місцях і місцеві влади можуть компенсувати витрати громадян на послуги ЖКГ з власних бюджетів.

«Саме ви є ініціаторами того, щоби подати розрахунки на ті чи інші тарифи. Якщо ви це робите, то навіщо приймати рішення міських рад? Ви можете не подавати і залишити ціни, які ви вважаєте за необхідне, а різницю компенсувати з власних бюджетів».
По Києву тарифи НКРЕ затверджує на підставі поданих розрахунків Київенерго, Київгазом та Київводоканалом. 
Маємо знати, що в Київводоканалі 25,46% належить територіальній громаді Києва, 67% має Київенергохолдинг, в якому місто в свою чергу має 61%.
В Київгазі 28,46% за містом, 60% у Київенергохолдинга (місто, нагадаємо, тут має 61%). 
Відповідно представлено місто в наглядових радах, а колишній керівник департаменту ЖКГ КМДА зараз очолює Київводоканал.
Має держава і місто певний вплив і на Київенерго —25% належить Фонду держмайна, у власності територіальної громади м. Києва перебуває 50,21% основних засобів цієї структури. 
Та й у міської влади безліч інших інструментів, аби впливати на ці структури. 
Чи брало участь керівництво містом в обговоренні та перевірці розрахунків, що подавались до НКРЕ? Це таємниця за сімома печатками. Якщо залишились осторонь, то це безвідповідально в цій ситуації, коли ж знали, чому мовчали, а тепер приймають безглузді рішення про «мораторій»?

Джерело: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: