Лариса Ніцой Письменниця

Скандальний закон про освіту: тепер своє слово має сказати Конституційний суд

На засіданні суду були сімейним підрядом )) ми однодумці і одноборці.

Сьогодні в Конституційному суді України почалося слухання щодо конституційності Закону про освіту

Подання зробили депутати Опоблоку. Вони стверджують, що Закон про освіту порушує права меншин, з чим я категорична не згодна. 

Я стверджую, що Закон про освіту ст. 7 «Мова освіти» порушує рішення Конституційного суду України і суперечить національним інтересам української держави. У цій статті є неконституційне формулювання «навчання мовами меншин і навчання мовами корінних народів у державних і комунальних закладах освіти». Згідно з рішенням КСУ 18-річної давнини у державних і комунальних закладах України мова меншин може ВИВЧАТИСЯ, але НАВЧАННЯ може бути лише українською мовою. 

Неодноразово показувала і наголошувала про це рішення КСУ міністру освіти Лілії Гриневич на етапі написання Закону - ігнор, голові комітету освіти ВРУ і всім 6 депутатам комітету на етапі подання у ВРУ - ігнор, депутатці Ірині Подоляк від Самопомочі, голові ВРУ Парубію, Ганні Гопко, які відстоювали у ВРУ неконституційну норму на етапі ухвалення Радою - ігнор... Просила президента України не підписувати закон і повернути на виправлення статтю 7 - ігнор. 

Сьогодні КСУ мусило припинити роботу і оголосило перерву, бо патріотичний Президент, великий борець за мову, не прислав свого представника на засідання суду, так вболіває за надважливе мовне питання як фактор безпеки і оборони нашої країни. 

п.с. На засіданні суду були сімейним підрядом )) ми однодумці і одноборці.
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: