Дмітрій Мєдведєв хоче миритись з Києвом. І чому це не працює?

Мєдвєдєв раптом заявив про те, що треба якось домовлятися, бо окупований Крим, як виявилося, не здатний функціонувати без українських постачань

Нещодавно керівник російського, так би мовити (з огляду на те, що Росія випала з системи міжнародного права), уряду, Дмітрій Мєдвєдєв раптом заявив про те, що треба якось домовлятися, бо окупований росіянами Крим, як виявилося, не здатний функціонувати без українських постачань. Це було зрозуміло давно – але як інтерпретувати цю заяву? Мабуть – наступним чином.

Необхідно розуміти, що в Росії всі політичні рішення приймає лише одна людина, яка, за різними оцінками є психічно хворою, а також соціально небезпечною для оточуючого світу, і яка керується у плануванні свого курсу, за виразом Мадлен Олбрайт, у її свіжій статті – "фантазією, загорнутою в обкладинку з брехні".

Тому несміливі спроби Дмітрія Медвєдева, який імітував виконання обов'язків голови російської держави у 2008-12 рр. зіграти роль "доброго копа" не викликають довіри. Втім, раціонально виглядає, скажімо, «зрозуміти» зіц-прем'єра, якого від'єднано від системи оновлень iPhone - якраз його пряма клієнтела в середині російського істеблішменту - найбільш вразлива до санкцій, оскільки має стосунок саме до сучасних різновидів бізнесу.

Погром Заходом організованого злочинного угруповання, відомого під назвою дачний кооператив "Озеро", перехід (із новим погіршенням кредитних рейтингів провідних російських корпорацій від Fitch та Standard&Poor) примітивної економіки Росії у штопор, «веєрне» заморожування багатомільярдних контрактів цих фірм у Європі, знищення любовно розбудованих за період "намагання зрозуміти Росію" мереж шпіонажу та пропаганди, що їх створював Кремль у країнах Заходу -- не може не викликати глибокого розпачу мажорів доби застою, до яких належить і Дмітрій Мєдвєдєв.

Адже головною ідеєю цієї генерації еліти, її ratio vivendi, сенсом життя, була і залишається можливість конвертувати пограбоване на території Росії у суми в вільно конвертованій валюві на рахунках надійних західних банків, купувати на тім-таки Заході дорогі "цацки" та вільно подорожувати, знущаючись над відсталими "совками", які і досі бігають із червоними прапорами, не помічаючи волохату лапу в своїй кишені.

Путінські безумства наразили цю величезну групу чиновників та "бізнесменів" (у Росії, та донедавна – і в Україні так називають спеціаліста із пограбунку національного, в Росії – федерального бюджету) на неабияку небезпеку – довічно відпочивати лише в урочище Стара Кічіга Тігільского району Корякського автономного округу, їздити на "ладах-калінах", слухати Надєжду Бабкіну та одягатися від Юдашкіна. Та й те – щонаймовірніше, сам Валентин Юдашкін житиме в Паризі, а тканину куплятиме в Китаї, звідки вона контрабандою, на "барахолку" (забули цей радянський термін?), діставатиметься путіністського "парадізу".

От і намагається Мєдвєдєв продемонструвати, що стояв зкраєчку, на майбутнє – але ми добре пам'ятаємо, хто натравлював злочинного Януковича на мирних протестувальників, публічно називаючи його "тряпкою".

Хоча особисто Мєдвєдєв і не потрапив поки що до списку злочинців, яких тепер переслідує весь світ – за виключенням відтепер політичного близнюка Росії, а саме КНДР, та зганьбленої Вірменії, де мисляча частина суспільства, втім, скандалізована яничарською поведінкою Сержа Саргсяна – але це не означає, що Захід вже не наступив на хвіст його "гаманцям".

Так, зокрема у листопаді 2011 року колишній президент "Банку Москви" Андрій Бородін, якому вдалося втекти до Великої Британії, заявив про те, що у нього є докази причетності Мєдвєдєва до рейдерського захоплення його банку структурами банку ВТБ. У той самий час, під санкції потрапила Валентина Матвієнко, чий одіозно відомий син Сергій Матвієнко ще у минулому році працював старшим віце-президентом банку ВТБ.

Нарешті, російський уряд, який сприйняв санкції як холодний душ – дещо тверезіє, адже виявилося, що захопити Крим звичайним для дачного кооперативу "Озеро" бандитсько-рейдерським шляхом – це одне, а втримати, та ще й утримувати – щось інше. "Аварія" в електророзподільчій мережі моментально паралізувала життя на півострові, який, також з багатьох інших причин, перекидається у хаос. Лише 20 тисяч місцевих жителів готові змінити громадянство. Навряд чи травмована і розграбована, квола економіка Росії насправді здатна на це – утримувати ще й Крим.

То ж Мєдвєдєву доручили шукати, методом "наукового тику" шляхи порозуміння із урядом у Києві. Але, з огляду на масові скандали у московських вишах, пов'язаних із плагіатом та мракобіссям у дисертаціях на соціально-політичну тематику, тик виходить лише "ведмежий".

І тикається цей "Мішка-Айфон" в осине гніздо.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: