Кроки вбік інтеграціі

очу звернути увагу, що в структурі украінського Уряду вперше з'явилася посада Віце-прем'єр-міністра саме з питань «європейськоі та євроатлантичноі інтеграціі».

Хочу звернути увагу, що в структурі украінського Уряду вперше з'явилася посада Віце-прем'єр-міністра саме з питань «європейськоі та євроатлантичноі інтеграціі».

Раніше були спроби наділити такою (але лише 'європейськоі інтеграціі) компетенцією ті, чи інші міністерські посади, додати інтеграційну функцію до управлінь/департаментів міжнародних зв'язків тих чи інших ЦОВВ. Але переважно цю роботу виконувало МЗС та відповідний напрям Секретаріату КМУ.

Модель, в якій існує профільний віце-прем'єр, який, слід сподіватись, будуватиме власну вертикаль (або, радше, горизонталь із координуючим центром) нарешті тепер відповідає прикладам краін, що пройшли процес євроатлантичноі та європейськоі інтеграціі за останні 20 років.

Важливо розуміти, що імплементація Угоди Украіна-ЄС про асоціацію є не просто програмою реформ, а погодженим шляхом модернізаціі Украіни, який полягає у досягненні відповідності (правовоі, інфраструктурноі, економічноі) критеріям краін-кандидатів на приєднання до НАТО і ЄС.

Попри ті позитивні речі, на згадування яких заслуговує минулий уряд, слід зауважити, що створити подібну імплементуючу структуру йому не вдалося. Але співпадіння між створенням такоі посади в нашому уряді та красномовноі зміни риторики в риториці НАТО можна вважати символічним авансом.

Тому зичу успіхів на цій важливій траекторіі перебудови профільному віце-прем'єру Иванні Климпуш-Цинцадзе.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: