Олег Тягнибок Голова політичної партії Всеукраїнське об`єднання «Свобода»

Суд у Черкасах відпустив на волю злочинців, які жорстоко закатували Героя Небесної сотні

Розслідування цього звірячого злочину триває вже п’ятий рік

Скоро п’ята річниця Революції Гідності. Гірко і боляче писати зараз оці слова: Черкаський суд відпустив на волю злочинців, які жорстоко закатували Героя Небесної сотні, побратима Василя Сергієнка.

Пошматоване тіло Героя знайшли 5 квітня 2014 року: численні ножові поранення, черепно-мозкова травма, руки закуті в кайданки, ноги перебиті в колінах. День перед тим Сергієнка жорстоко катували, потім вкинули в яму, притисли обличчям до землі та задушили.

Розслідування цього звірячого злочину триває вже п’ятий рік. Я можу зрозуміти, як недоуки розтягують справи на десяток років, не будучи спроможними зібрати докази в силу своїх розумових здібностей. Але мені ніяк не вкладається в голові: ЯК ВОНИ ДОЗВОЛЯЮТЬ СОБІ ВІДКРИТО ЗНИЩУВАТИ УКРАЇНЦІВ

Днями черкаський Соснівський райсуд відпустив під заставу завбільшки 2 мільйони гривень звинуваченого в організації вбивства Вадима Мельника та під заставу 800 тисяч гривень звинуваченого у викраденні та вбивстві Віктора Горбенка.

Настільки жорстокий замовний злочин, зрозуміло, обіцяє вбивцям щонайжорсткіше покарання і виключає можливість звільнення з-під варти через заставу. Проте нелюдів таки звільнили. При чому звільнили дуже вибірково.

Окрім Мельника та Горбенка у справі фігурують й інші вбивці. Проте заплановано випускають разом саме цих двох. Причина в тім, що Горбенко ЄДИНИЙ з усіх фігурантів ВКАЗАВ на Мельника як організатора. Тепер Горбенка або знищать, або відправлять за кордон.

І тут постає питання: а що буде з родичами, друзями та активістами, які сприяли затриманню вбивць? Їм ховатися, тікати з країни чи жити в постійному страху позбутись життя? Де, врешті, гарантія, що завтра нелюди не відправлять і їх на той світ?

Найстрашніше у цій ситуації - повна підтримка злочинцям з боку державної влади. Чотири роки прокуратура футболила справу про вбивство Героя по різних судах. Розгляд справи по суті розпочинали кілька разів та не закінчили жодного. За останній рік судді не схотіли належно вивчити справу, натомість зуміли заткнути рота всім свідкам та навіть дружині вбитого Сергієнка - їм категорично заборонили говорити на судових засіданнях ім’я ймовірного замовника - нардепа-регіонала Геннадія Бобова.

Сама прокуратура, незважаючи на численні вимоги депутатів-свободівців, не набралася мужності сказати його ім’я та внести до Верховної Ради подання на зняття недоторканності. Зрозуміло, що все це з подачі центральної влади, якій голос Бобова на голосуваннях пропрезидентської більшості важливіший за життя українців.

Якби з Бобова зняли недоторканність, він би займався своїм порятунком. Натомість тепер він займається порятунком свого кума Вадима Мельника. Друзі Сергієнка та місцеві журналісти уже давно провели своє розслідування та виявили зв’язки між вбивцями Сергієнка і замовником та його мотиви. Проте, очевидно, що Бобов має більше способів «мотивувати» владу, аби вийти сухим із води.

Знаєте, до будь-якої влади можна ставитися по-різному. Підтримувати чи непідтримувати, критикувати або хвалити. Але скажіть мені, товариство, ЩО робити з людьми (?), котрі, піднявшись на крові Української Нації, цинічно ділять на нуль життя українців?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: