Олександр Бригинець Народний депутат України (Блок Петра Порошенка)

Три причини, чому Донецьк став найбагатшим містом

Київ - це єдине місто, яке віддає до Держбюджету майже половину своїх надходжень.

Київ - це єдине місто, яке віддає до Держбюджету майже половину своїх надходжень. Якщо інші регіони залишають в своєму бюджеті всі податки, які сплачують приватні особи, а це складає 80-90% бюджету, то Київ половину цих податків, які раніше залишав собі, віддає державі. І при Януковичу це було закріплено законодавчо. То як же тут бути найбагатшим?

Тому визнання Донецька найбагатшим містом, ніякого подиву не викликає. Більше того, кияни ще можуть подякувати президенту за те, що нас поки залишили на другому місці, адже в Донецькому регіоні ще є Макіївка , Єнакієве, Луганськ. Якщо влада й далі працюватиме в такому ж дусі, то багатство Києва танутиме на очах.

Я не бачу нічого поганого в тому, що Донецьк - найбагатше місто України, не бачу нічого поганого в тому, якби це були Харків, Одеса, чи Ялта, але в даному випадку процеси, які відбуваються носять не економічний, а політичний характер.

Друга причина - це посилення впливу донецьких , які прийшли в усі регіони і мають вплив на тендери, держзамовлення тощо, а це так чи інакше призводить до збагачення «рідних» донецьких фірм і людей.

Третя - знищення місцевого самоврядування в Києві.

На території Донецька працює 12 місцевих рад: міська та територіальні ради включно, працює повноцінний мер, який обирається донеччанами, а не президентом. В цих 12 радах працює близько 1000 депутатів, кожен з яких, не отримуючи зарплату, може краще-гірше впливати на розвиток міста.

Якби ця пропорція співвідношення депутатів і жителів зберігалася в Києві, то в столиці мало би бути близько 3000 депутатів. А це значить ми б їх бачили кожного дня, адже вони жили б серед нас і ми могли звертатись до них за допомогою. Натомість за Київ відповідає лише 120 депутатів Київради, і киянин може побачити їх хіба що по телевізору під час засідання Київради. Спілкуватися навіть на депутатських прийомах доводиться з помічниками і помічниками помічників.

P.S. Згідно з рейтингами видання «Фокус» Донецьк отримав титул найбагатшого міста України.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: