Олександр Бригинець Народний депутат України (Блок Петра Порошенка)

Ракетний удар по «руському міру». Про «православні» візити Порошенка

І в Туреччині, і в Румінії президент зустрічався з місцевими православними патріархами і заручився їхньою підтримкою у церковній перебудові в Україні

І в Туреччині, і в Румінії президент зустрічався з місцевими православними патріархами і заручився їхньою підтримкою у церковній перебудові в Україні, де вже перезріває питання сворення помісної церкви.

Більше того, як я зрозумів з своєї «ідеальної» румунської, під час свіжого візиту наша УПЦ КП вже була названа помісною церквою, яка вимагає вселенського визнання.

Така президентська робота - це більш ніж ракетний удар по «руськомуміру»

До речі, румунський патріарх Даніель пообіцяв до наступного приїзду Порошенка запровадити українську мову для церковної служби в місцях компактного проживання українців.

Я би це розшифрував так: наші церкви, хоч і мають своїх прихильників на територіях держави-сусіда, не створюватимуть там своїх громад, але щоб виявити свою лояльність до іномовної меншини вестимуть службу і на мові цієї меншини. В. Україні живе чимало румуномовних православних, для яких ймовірно і наша церква вестиме службу румунською.

Порошенко володіє румунською мовою і певну частину свого життя провів на територіях, де ця мова актуальна. Можливо, це одна зі складових успіху його румунського візиту.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: