Сергій Таран Політолог

Легалізація проституції - страшне табу для українських парламентарів

Вперше спостерігав, коли нову кохану поліцію кияни голосно критикували і, навіть, погрожували самосудом за нелюдську поведінку.

Вчора вперше спостерігав, коли нову кохану поліцію кияни голосно критикували і, навіть, погрожували самосудом за нелюдську поведінку.

Новий мікро-майдан ледь не стався на Броварському проспекті, а об’єктами нелюдської поведінки, на думку киян, були дівчата-повії, котрих доблесні поліцейські намагалися запхнути в машину для подальшого допиту. Громадяни, які стояли на зупинці в очікуванні маршрутки, активно втручалися в процес затримання, а якийсь таксист навіть готовий був стати вождем громадського опору і відбити жертв режиму у «обнаглєвших поліцаєв».

Зрештою, «жертви режиму» втекли.

…Звичайно, нова поліція діяла у межах закону. Але реакція киян вказувала, що щось не так із законами.

Легалізація проституції - страшне табу для українських парламентарів, хоча вона легалізована (дає прибутки в бюджет, декриміналізує бізнес) у країнах ЄС, куди ми так рвемося. Звичайно, у часи війни це, певно, не найважливіша тема. Але мова про інше - про здатність українських політиків мужньо братися за складні непопулістські теми. І це не єдина складна для пояснення виборцям тема.

Наприклад, легалізація грального бізнесу (принесе мільйони у державний бюджет), або перспективи справжнього ринку землі (тут потрібна справжня фахова дискусія).

Ці теми явно важливіші, але не менш складні. Втім, для більшості політиків легше волати про чергову зраду та «піднімемо-пенсії-зарплати».

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: