Сергій Таран Політолог

На кого має розповсюджуватися е-декларування

Є дві крайнощі...

1) Не лише на політиків, а і на громадських активістів («грантожерів»), бо вони "теж причетні" до антикорупційної діяльності у державі. Логіка зрозуміла, але недовершена, бо витрачають вони не бюджетні кошти, а, як правило, кошти іноземних податкоплатників, перед якими і звітують.
2) Тільки політики, а не звичайні громадяни, бо, мовляв, вони живуть на гроші податкоплатників. Логіка зрозуміла, але недовершена, бо тоді разом з ними мають декларувати свої статки мають вчителі, лікарі та інші бюджетники, які так само живуть за рахунок податкоплатників.
Висновок. Електронне декларування має розповсюджуватися на всіх громадян як це є у цивілізованих країнах. Можливо, для громадян декларування має бути полегшеним, або розглядатися для початку як право, а не обов’язок. Але воно має бути. Бо в країні, де половина економіки в тіні, а зарплата «в конвертах», вихід з корупції має бути один для всіх.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: