Зрада Януковича: чому Путін швидше його ліквідує, ніж видасть Україні

Навіщо Путіну Янукович...

По-перше, вітаю Україну й весь український народ «з закінченням довгого посту!». Я не був би здивований, якби Генпрокуратура України заявила б про це 5 жовтня 2014 року і представила всі обвинувачення і докази публічно, в тому числі країнам-підписантам Будапештського меморандуму, а також на Генасамблеї ООН. Так це все і так було ясно вже тоді, і навіть раніше! Чим займалися українські слідчі два роки?!
По-друге, Януковича Україна при діючому путінському режимі не отримає ні за яких обставин. Пам'ятаєте, як його люди топили документи у ставку в Межигір'ї перед самим його втечею і/чи викраденням? А уявляєте, скільки подібних таких документів було успішно вивезено з Києва до Москви? Навіщо Путіну та його ОЗУ потрібен Янукович у Києві? Щоб він «заговорив»? Я впевнений, що в голові у Януковича такий ящик Пандори, що путінське ОЗУ, швидше, ліквідує його, ніж видасть Києву.

Я на 100% впевнений, що Януковичу давно надане російське громадянство, яке, за російськими законами, не передбачає екстрадицію. Але українській владі все одно необхідно вести цей duelegalprocess далі, до самого його завершення. І вимагати від Росії екстрадиції Януковича в будь-якому випадку. Причому на найвищому міжнародному рівні, занурюючи путінський режим ще глибше в статус «міжнародного вигнанця». При безсумнівній відмові Росії – звертатися в міжнародні суди, подавати міжнародні позови.
По-третє, я рекомендую українським спецслужбам проконсультуватися у своїх ізраїльських колег, щоб спробувати зробити те, що в аналогічному випадку зробив би Ізраїль.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: