Руслан Сольвар Народний депутат України 7-го та 8-го скликань

Путін кусає лікті

Слідкуючи за розвитком подій в Україні, російський президент, мабуть, вперше картає себе за серйозні прорахунки в зовнішній політиці.

Слідкуючи за розвитком подій в Україні, російський президент, мабуть, вперше картає себе за серйозні прорахунки в зовнішній політиці. Він витратив мільярди доларів і віддав на поталу тисячі життів російських солдат, аби знищити українську державність. Йому довелося страждати через економічні санкції і політичну ізоляцію, потерпати від економічних проблем і міжнародного тиску. Та, як виявилося, все, що потрібно було робити, - залишити український політикум в спокої, аби він сам провадив систематичну роботу по руйнуванню держави. Краще за нього не впорається жодна армія.

Допоки продовжувалася активна фаза бойових дій на Донбасі, політичні сили вимушено демонстрували консолідацію. Як тільки настало відносне перемир’я і тема війни з агресором відійшла на другий план, відкрилася справжня скринька Пандори – український політичний процес, в якому фатальний популізм і політтехнології видаються за патріотичні рецепти порятунку країни.

Ще кілька місяців тому політики різних таборів в унісон говорили, що саме російська інтервенція загрожує існуванню нашої держави. Проте сьогодні здається, що виключно завдяки війні на Сході країна і залишалась єдиною. Виявляється, зовнішні вороги були не такими страшними, як внутрішні політичні амбіції. З першими можна боротися і перемагати, другими - борються один з одним, і, в результаті, неодмінно програють всі.

Путін кусає лікті, бо відразу не зрозумів, що небезпечніше війни для України може бути тільки авантюризм та інтриганство її еліти.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: