Юрій Сиротюк Громадсько-політичний діяч

Гречкосії за бортом. Про що свідчить свіжа соціологія

Про що свідчить свіжа соціологія

Про що свідчить свіжа соціологія:

Якщо обиратимуть не гречкою, соціальними угодами і ковровими бомбардуваннями проплаченого піару місцеві ради восени виглядатимуть приблизно так: "Блок Петра Порошенка" (23,7%), ВО "Батьківщина" (11,9%), "Опозиційний блок" (11,2%), "Самопоміч" (10,5%), Радикальна партія Олега Ляшка (9,3%) та ВО "Свобода" (7,4%). Поза місцевими радами в більшості регіонів опиняться Нарфронт і УДАР.

За партію "Народний фронт", фракція якої є в парламенті, на місцевих виборах готові проголосувати 3,2% опитаних, а за партію "УДАР" - 1,8%.

72% респондентів заявили про готовність брати участь у голосуванні на виборах до місцевих органів влади, якби вони відбулися найближчої неділі. Найбільшу активність демонструють виборці заходу, центру, півночі України та міста Києва. Менш активні виборці півдня і сходу.

Схожі розклади і у Верховну Раду. Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, опитані українці готові провести до парламенту "Блок Петра Порошенка" (26,9%), ВО "Батьківщина" (11,9%), Об'єднання "Самопоміч" (10,5%), "Опозиційний блок" (10,1%), Радикальну партію Олега Ляшка (10,1%), ВО "Свобода" (6,3%).

Опитування було проведене Центром "Соціальний моніторинг" та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О.Яременка спільно з відділом моніторингових досліджень соціально-економічних трансформацій Інституту економіки та прогнозування НАН України з 4 по 14 липня 2015 року в 24 областях України та в Києві, за винятком Криму і непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей.

Що кажуть ці цифри: Блок Порошенка дивним чином не втрачає популярності. Пояснення просте: в морі потрясінь, під час війни, люди хочуть навіть паперового несправжнього миру будь-якою ціною. На плаву і голий популізм на кшалт Ляшка і Садового.

Якби обирали виборці, а не фальсифікували махінатори у парламенті була б «Свобода». При чому її результат навіть після року замовчування дивним чином відповідає екзітполам жовтня 2014 року і не відповідає вироку ЦВК.

Оскільки Нарфронт має скрайнє несприйняття, то заміна прем’єр-міністра є неминуча потреба. А його арешт за корупцію, у суспільства, в якого боротьба з корупцією у списку пріоритетів, лише поверне довіру до влади. Більше того, суспільство ніколи не повірить у реформи з уст політика якому абсолютно не довіряє. А оскільки рейтинг Садового і Ляшка тримається, то хтось з них мав би очолити уряд і показати, що вони вміють робити, а не лише говорити. Перед тим як претендувати на президентську булаву. Бо рейтинги пустишки вже привели Кличка в Київ.

Поза бортом гречкосії з Укропу, а от Правий Сектор який відмовився від виборів формує нішу позапарламентської боротьби. Я вже писав, що Ярош з автоматом виглядає природніше, ніж у ВРУ. Хоча зараз Дмитро мав би визначитися в головуванні у групі «Укроп», адже не хотілося б вірити, що він освячує ведення кампанії в Чернігові, не як змагання ідей, а як банальний підкуп гречкою. А загалом цифри вийшли цікаві…

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: