Юрій Сиротюк Громадсько-політичний діяч

Церква і мова: від чого залежить відповідь на питання «Бути чи не бути Українській Нації»

Як реагувати на цілком очікувану хоч і неприємну антиукраїнську (чи вірніше таку, що не розглядає Україну як суб'єкт, а виключно як поле для гри і експансії (чи закріплення попередньо віджатого) акцію в Гавані.

Як реагувати на цілком очікувану хоч і неприємну антиукраїнську (чи вірніше таку, що не розглядає Україну як суб'єкт, а виключно як поле для гри і експансії (чи закріплення попередньо віджатого) акцію в Гавані.

Перше, пришвидшеними темпами інстутиціоналізувати створення Єдиної Помісної Православної церкви з центром у Києві на базі УПЦ (КП). Нині хорошим міжнародним соратном у цьому плані має стати Туречина і її вплив на Вселенського Патріарха.

Українська держава повинна задекларувати, що з моменту проголошення Єдиної Помісної Церкви з центром у Києві усі національні святині (Лаври, Софія Київська) перейдуть в її розпорядження, а згодом і у власність.

До того часу на території Лавр мають бути створені міжрелігійні центри, де кожна традиційна конфесія зможе вільно відбувати свої обряди та матиме безперешкодний доступ до всіх святинь.

Мін'юст зобов'язаний перереєструвати УПЦ МП у Російську православну церкву в Україні та заборонити її доступ до силових структур, освітніх, державних та комунальних закладів.

Усе майно РПЦ в Україні повинно на загальних умовах обкладатися податками.

В Україні варто розпочати подолання процесу розколу між православними, що підпорядковуються Києву та тими, що підпорядковуються Риму.

Нині церковне питання як і мовне стає питанням Бути чи не бути Української Нації та Державності.

З Розумінням, що ні Рим, ні Брюсель, ні Вашингтон, а українська Нація вирішуватиме питання збереження ідентичності нації та суб'єктності держави...

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: