Валерій Пекар Український підприємець і громадський діяч

Дві правди про Майдан

Читаю з гіркотою листування тих моїх друзів, хто вже розчарувався у Майдані

Читаю з гіркотою листування тих моїх друзів, хто вже розчарувався у Майдані, і тих, хто твердий у своїх прагненнях. Дві правди, і кожна вірна. І ось що хочу відповісти обом сторонам.

Так, є правда в тому, що Майдан не справдив наших сподівань, -- але є правда і в тому, що це лише початок довгого шляху. Є правда в тому, що енергетика Майдану не лише падає, а й значно погіршується, - але є правда і в тому, що сотні людей усіма силами намагаються цьому запобігти. Є правда в тому, що будь-які зміни виносять нагору все найбрудніше в суспільстві, - але є правда і в тому, що у важкі часи у людях проявляються їхні найкращі якості. Все залежить від віри, адже «вірою своєю буде жива людина». Віра у краще майбутнє, віра у людей, які поруч з нами, дає нам сили рухатися далі. Не втрачаймо віру, і не втрачаймо надію. І ще одне. Майдан - це не лише барикади і намети. Майдан - це стан душі, коли ти не готовий вже принижуватися і терпіти, коли відчуваєш себе краплею в океані, який змінить світ. Майдан - це і стиль життя, коли ділишся хлібом, поступаєшся місцем, кажеш «будь ласка» і «дякую», а для багатьох наших співвітчизників це новий стиль. Майдан - це нова парадигма мислення, коли ти певен, що життя залежить від тебе і твоїх друзів разом з тисячами інших простих людей, а не від царя чи цариці. І такий Майдан переможе неодмінно, тому що на його боці сила і правда всієї людської історії.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: