Арсеній Яценюк Експремʼєр України, голова Київського безпекового форуму

29 числа МВФ вирішить, чи в правильному напрямку рухається Україна

Кредити дають тільки тоді, коли бачать, що в країні проходять реформи і зміни

Щохвилини терористи умисно наносять мільйонні збитки Україні, руйнують наш економічний потенціал. Терористи б'ють по найбільш важливих об'єктах української інфраструктури: по шахтах, електростанціях, електромережах, по залізниці, по мостах, по комунікаціях.

Абсолютно зрозуміло, що це сплановані акції для того, щоб нас задушити економічно. Росія усвідомлює, що на відновлення Донбасу вже будуть не мільярди гривень, а мільярди доларів, які десь треба брати.

Не дивлячись на вкрай складну ситуацію, ми продовжуємо нашу співпрацю з МВФ, Світовим банком й іншими іноземними кредиторами. Саме вони дають оцінку ефективності українських економічних реформ. І Уряд очікує на таку оцінку 29 серпня, коли відбудеться засідання Ради директорів Міжнародного валютного фонду. Кредити дають тільки тоді, коли бачать, що в країні проходять реформи і зміни. Якщо 29 числа МВФ прийме рішення про виділення наступного траншу в розмірі 1,4 мільярда доларів США, це означатиме, що ми рухаємося в правильному напрямку.

Мене не задовольняє швидкість і глибина цих реформ, але той поступ, який сьогодні у нас є, дає можливість сподіватися на економічну стабілізацію після того, коли в країні буде мир. А за мир в сучасних умовах треба боротися.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: