Арсеній Яценюк Експремʼєр України, голова Київського безпекового форуму

Весь пакет санкцій проти Росії готовий

Росія нас буде виштовхувати зі свого ринку, це однозначна тенденція

Росія нас буде виштовхувати зі свого ринку, це однозначна тенденція. У них є одна умова для відкриття російського ринку: вступіть в Таможенний союз імені В.В. Путіна.

Наша позиція така: по-перше, ми поставляли і поставляємо свою продукцію в Євросоюз. Друге. ЄС відкрив для нас свій ринок, і ми додатково заробляємо на цьому близько 500 мільйонів євро. Третє. Нам потрібна конкурентоспроможна українська продукція. І ми вже стали частково конкурентні на європейському ринку. Чим швидше ми імплементуємо Угоду з Євросоюзом, тим більше ми заробимо, продаючи свої товари в Європі, тим краща якість українських товарів буде в Україні. А Росія залишить доступ тільки тим товарам, які вони зараз не можуть замінити.

Зі свого боку Уряд вніс на розгляд РНБО рішення про введення санкцій проти Російської Федерації, в тому числі це заборона продажу в РФ низки товарів. Військове призначення – раз. Подвійне призначення – два. Нові технології – три. Заборона участі в приватизації українських об'єктів – чотири.

Якщо Російська Федерація введе обмежувальні заходи по відношенню до українських товарів, весь пакет обмежувальних заходів по відношенню до російських - готовий.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: