Леонід Ємець Народний депутат 7 і 8 скликань

Як обрати генпрокурора. Рецепт для президента

Я був і залишаюсь прихильником відкритого конкурсу на посаду Генерального Прокурора

Я був і залишаюсь прихильником відкритого конкурсу на посаду Генерального Прокурора.

Але! Для того щоб ця норма стала обов'язковою, нам потрібно змінити Конституцію. Допоки це право Президента вносити кандидата. Проте! Ніхто не заважає Президенту самостійно вийти з ініціативою відкритого конкурсу. Впевнений суспільство із захватом привітало б такі його дії.

Тепер щодо кандидатури Дмитра Сторожука на посаду заступника Генпрокурора.

Не знаю правда це чи ні, але точно знаю що той анонімний коментатор який характеризував його кандидатуру як «свою» для фракції «Народного фронту» - робить ведмежу послугу і фракції, і Дмитру, і суспільству.

Бо точно не це має характеризувати Дмитра. А те, що саме він займався організацією юридичної підтримки євро і автомайданівців в часи Майдану. І під організацією мається на увазі координація усіх справ. А це сотні справ, сотні адвокатів, тисячі заяв і документів.

Вся наша юридична братія брала участь, проте Дмитро знаходився в середині процесу.

Тому:

Я разом із колегами по Парламенту звертаюсь до Президента піти на зустріч суспільству і забезпечити публічне обговорення (конкурс) на посади керівництва Генеральної Прокуратури.

І я б підтримав Дмитра Сторожука, якщо б він погодився піти з депутатів і взяти участь в такому конкурсі, бо своїми очима бачив його роботу в часи Майдану і знаю що багато прокурорів тремтять від думки що Немезіда знайде їх і покарає за злочини.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: