Юрій Бутусов Журналіст, громадський діяч

Найзворушливіший момент Дня знань – зустріч Вакарчука і героя АТО Гордійчука

У щастя мільйони облич, але деякі з них запам'ятовуються нам на все життя

Один з найбільш зворушливих моментів 1 вересня у Києві стався у військовому ліцеї Міністерства оборони імені Богуна, де ліцеїсти зібрались зі своїм новим командиром – Героєм України Ігорем Гордійчуком, який отримав звання генерал-майора на параді на День Незалежності.

В інтерв'ю «Плюсам» нещодавно Гордійчук розказав, яку музику любить слухати:

«– А ви дивилися вчора концерт «Океану Ельзи»? 
– Так, дружина мене розбудила, бо я фанат. Дружина каже – ти з цими «Океанами» спиш, просинаєшся, скрізь вони.

– Яка ваша улюблена пісня? 
– Вони змінюються, звичайно. Зараз уже стала – «Не йди». А починав я з «Друг», «Холодно», «Вище неба». А на телефоні в мене стоїть «Не твоя війна».

– Про що ви думаєте, коли співає Вакарчук? Про Савур-Могилу думаєте? 
– Так, я думаю про тих хлопців, які віддали своє життя. Я зараз збираю дані про цих хлопців, мені привезуть фотографії, і я хочу у своєму кабінеті зробити куточок пам'яті тих хлопців, які загинули на Савур-Могилі».

Інтерв'ю було взагалі сильне, мало резонанс, один з тих хто подивився, був Vsevolod Kozhemyako – саме він і запропонував своєму другові Святославу Вакарчуку відвідати ліцей 1 вересня та привітати Гордійчука та ліцеїстів особисто.

І ось о 10:00 Вакарчук приїхав на День відкритих дверей у ліцей – ніхто не знав, бо вхід сьогодні вільний. Розпорядник побачив співака та надав йому слово після виступів начальника та викладачів. Найбільше здивованим був сам Гордійчук, адже він стояв та пильнував за шеренгами з трибуни, ні на мить не відволікався, та не дивився, хто завітав. Пісні Вакарчука ставили, до речі, як фонову музику під час пауз між виступами, а тут сюрприз – сам виконавець!).

Виявляється, Гордійчук тричі намагався у шпиталях потрапити на концерти Вакарчука для військових, але щоразу шось заважало, його перевозили в інше місце. Сам він ходити не міг, але «ОЕ» він дійсно знає на пам'ять, тому що під час болей він концентрувався та засинав, слухаючи ці пісні.

На завершення лінійки Гордійчук та Вакарчук разом з усім ліцеєм заспівали державний гімн України. Це було дуже сильно.

Україна щодня змінюється і сьогодні ми теж стали сильнішими. 
У впертих завжди збуваються мрії. 
У майбутніх захісників України почався новий навчальний рік.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: