Юрій Бутусов Журналіст, громадський діяч

СБУ привітало Путіна з днем народження на його улюбленому мості

Керівник країни-агресора під час відкриття Кримського мосту у 2018 році
фото з відкритих джерел

Крим – це Україна, і завжди буде Україною!

Найзахищеніший міст у світі та найсуворіший режим безпеки. Понад три тисячі військових та поліцейських. Своя багатошарова сучасна система протиповітряної оборони, винищувачі на бойовому чергуванні, кораблі та катери в бойовій готовності в морі, 115-а бригада спецназу, спеціально створена для оборони мосту від диверсантів на суші, на воді та під водою, додаткові сили Міноборони, поліції та ФСБ РФ. На в'їзді – пункти контролю з рентгеном для фур та контроль кожної машини та кожного водія, кінологи для пошуку вибухівки. І вся ця дорога махіна виявилася безсилою.

Судячи з даних різних джерел, міст підірваний внаслідок спецоперації Служби безпеки України.

Трохи не вийшло на 7 жовтня, але 70-річному Путіну такий «подарунок» напевно зіпсує задоволення від свята.

Наразі про деталі операції ми можемо судити лише з російських офіційних повідомлень. Відомо, що якийсь громадянин Росії купив у Краснодарі фуру, дістав десь кілька тонн вибухівки, виїжджав на фурі на міст, пройшов огляд без жодних проблем, і о 6.07 ранку, коли фура порівнялася з потягом, який рухався паралельно з вагонами завантаженими паливом, стався вибух.

Удар по Кримському мосту. 8 жовтня 2022 року
Удар по Кримському мосту. 8 жовтня 2022 року
фото з відкритих джерел

Унікально, що виконавцям вдалося не потрапити до мережі найбільш щільного контррозвідувального режиму ФСБ. Адже Кримський міст – мета номер один, стратегічної важливості, яку відкривав особисто сам Путін.

Кримський міст відіграє найважливішу роль для забезпечення російських військ у Херсонській та Запорізькій областях, оскільки це зручна комунікаційна лінія підвезення на російські бази до Криму.

Міст не знищений повністю, і підлягає відновленню, проте перерва у роботі відбудеться у той самий період, коли тривають активні бойові дії. Пропускна спроможність автотраси буде обмежена тривалий період.

Російській стратегічній інфраструктурі завдано значної шкоди – причому судячи з усього найдешевшими і найдоступнішими засобами, які обнулили всю систему захисту.

Юридично всі претензії Росія має адресувати собі. Все зроблено на території РФ, і високопоставлені російські керівники різних рівнів багаторазово заявляли, що Україна не зможе завдати мосту жодної шкоди.

Крим – це Україна, і завжди буде Україною, російська агресія – це тимчасове явище, ФСБ може знущатися з кримчан, але нездатна захистити свої найважливіші стратегічні об'єкти від українських ударів. Україна за підтримки всього світу переможе у цій страшній війні.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: