Юрій Бутусов Журналіст, громадський діяч

Відступ з Херсона. Навіщо це росіянам?

Мета ворога – зберегти боєздатність військ
фото з відкритих джерел

На Херсонському плацдармі на даний момент зосереджені в повному складі російські повітряно-десантні війська

Російське командування вчора вивело з Херсона низку підрозділів зі складу 76-ї десантно-штурмової, 106-ї повітряно-десантної дивізій та 22-го армійського корпусу.

Характер дій ворога говорить про те, що він проводить планомірний відхід з Херсонського плацдарму, спираючись на кілька рубежів оборони, щоб відступати з кордону на кордон, зберігаючи бойовий порядок та управління.

Наразі є інформація про звільнення українськими воїнами шести великих населених пунктів.

Відхід російських військ займе кілька днів, але не буде швидким – на правому березі кілька тисяч одиниць бойової техніки та озброєння.

Мета ворога – зберегти боєздатність військ.

Тому проведено посилене мінування лінії фронту, розгорнуті частини прикриття.

Російське командування має намір зберегти максимальну кількість бойової техніки, і не допустити згортання плацдарму під ударами ЗСУ, що призведе до великих втрат і втрати боєздатності кращих російських з'єднань.

На Херсонському плацдармі на даний момент зосереджені в повному складі російські повітряно-десантні війська – бойові групи всіх чотирьох дивізій та всіх чотирьох бригад ВДВ, з'єднання 22-го армійського корпусу та 49-ї загальновійськової армії.

Розгром цього угрупування позбавить Путіна можливості проведення активних бойових дій, це найкращі та найбоєздатніші з'єднання ЗС РФ.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: