Досудове розслідування щодо голови ЦВК Охендовського досі не поновлено

Досудове розслідування щодо голови ЦВК Охендовського досі не поновлено
Голова ЦВК Михайло Охендовський у суді

Провадження зупинене через необхідність виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва

Генеральна прокуратура України повідомляє, що досудове розслідування щодо голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського, підозрюваного в отриманні хабарів, досі зупинене.

Про це ГПУ заявила у відповіді на запит «Радіо Свобода» щодо стану розслідування у кримінальних провадженнях щодо «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

«Детективи НАБУ ведуть досудове розслідування у кримінальному провадженні, в якому 13 червня 2016 року про підозру в отриманні неправомірної вигоди (хабарів) повідомлено голові Центральної виборчої комісії О. На даний час вказане провадження зупинене на підставі п.3 ч.1 статті 280 КПК України (через необхідність виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва – ред.)», – йдеться у відповіді ГПУ.

У квітні Солом’янський районний суд Києва скасував постанову голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про припинення досудового розслідування щодо голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського у справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.

Нагадаємо, що влітку 2016 року екс-перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав до НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів низці колишніх та нинішніх високопосадовців.

Йдеться про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів з загальними виплатами на суму близько $2 млрд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: