Керівників «Черкаситрансгазу» підозрюють у розтраті понад 1,4 млн гривень

Керівників «Черкаситрансгазу» підозрюють у розтраті понад 1,4 млн гривень

Кошти були виділені на капітальний ремонт одного із об’єктів

Служба безпеки України підозрює діюче керівництво філії управління магістральних газопроводів «Черкаситрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» у незаконній розтраті державних коштів, призначених для капітального ремонту об’єкта критичної інфраструктури. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Згідно з повідомленням, посадовці держпідприємства протягом 2017-2018 років уклали низку договорів на проведення ремонтних робіт будівельного комплексу одного із відокремлених підрозділів філії на загальну суму понад 9 млн гривень.

Однак ініційовані спецслужбовцями експертизи показали, що чиновники під час підготовки кошторису свідомо завищили реальну вартість та обсяги робіт. Їм це вдалося завдяки непроведенню відповідної експертної оцінки. Попередньо встановлено, що зловмисники розтратили державні кошти у сумі понад 1,4 мільйона грн.

Як зазначається, трьом посадовцям держпідприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу. Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших причетних осіб.

Нагадаємо, в Україну намагалися ввезти партію фальшивих тестів на коронавірус.

Чигайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: