Степан Хмара хоче взяти Савченко на поруки

Степан Хмара хоче взяти Савченко на поруки
Фото з зали суду
Фото: Помічник народного депутата Надії Савченко Ірина Юзик на сторінці у Facebook

Герой України хоче поручитись за Савченко

Правозахисник, народний депутат кількох скликань, Степан Хмара заявив, що хоче взяти на поруки звинувачену у підготовці теракту у парламенті народного депутата Надію Савченко. Заяву політика Апеляційний суд Києва долучив до матеріалів справи під час засідання.

«Прошу долучити до матеріалів справи відповідну заяву Героя України і врахувати її при прийнятті рішення», – повідомив адвокат Савченко Дмитро Бугай.

Прокурори проти цього клопотання не заперечували.

7a629bc-29872196-1134157853393684-4980589259908033275-oСтепан Хмара у суді

Раніше повідомлялося, що апеляційний суд Києва почав розглядати скаргу на рішення про взяття під варту депутата Верховної Ради України Надії Савченко. Та відмовив Савченко у відводі прокурора.

Пізніше, Савченко заявила відвід колегії Апеляційного суду та хоче, щоб її судив «суд Господень».

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генеральний прокурор України виклав нардепам версію слідства. У Раді також продемонстрували оперативне відео, на якому Савченко та Рубан домовляються із військовими про стратегію й тактику перевороту.

У п’ятницю, 23 березня, Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави.

Савченко оголосила про голодування.

Віра Савченко, сестра нардепа Надії, яку підозрюють в організації теракту у парламенті, пожалілась на погані умови у Слідчому ізоляторі СБУ. 

Читайте також матеріал: «Бабах!». Як «пакували» Героя України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: